Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Απίθανες χρήσεις της φλούδας των φρούτων!

 Ο φλοιός των φρούτων συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ μπορεί να χρησιμεύσει με άλλους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά και στην αισθητική του σώματος που ούτε καν φαντάζεστε. Γι’ αυτό πριν στο καλάθι των αχρήστων τις φλούδες των εσπεριδοειδών, της πατάτας και άλλων ριζών ή κονδύλων δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή τη ζωή ρίχνοντας μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που ακολουθεί:
1. Καθαρίστε τα λίπη από διάφορες επιφάνειες: Πασπαλίστε τη βρόμικη περιοχή με αλάτι ή μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τρίψτε με φλούδα λεμονιού. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε όλες τις επιφάνειες εκτός από το μάρμαρο.

2. Γυαλίστε το φλιτζάνι του καφέ: Βάλτε πάγο, αλάτι και φλούδες λεμονιού μέσα στο φλιτζάνι, αναδεύστε για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

3. Καθαρίστε τον βραστήρα: Για να φύγουν τα αντιαισθητικά άλατα, γεμίστε το δοχείο με νερό και μια χούφτα φλούδες λεμονιού και αφήστε να πάρει βράση. Σβήστε τον και αφήστε τον έτσι για μια ώρα, στραγγίξτε και ξεπλύντε καλά.

4. Για να μην πετρώσει η ζάχαρη στο βάζο, βάλτε στη βάση μία φλούδα λεμονιού και μετά γεμίστε με ζάχαρη.

5. Scrub σώματος: Βάλτε ζάχαρη στο εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας και τρίψτε το ζώμα σας. Ξεπλύνετε καλά στο ντους.

6. Τόνωση προσώπου: Για ένα τονωτικό του δέρματος, τρίψτε φλούδες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ στο πρόσωπο (αποφεύγοντας τα μάτια) και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
7. Ενυδάτωση επιδερμίδας: Τρίψτε το σαρκώδες μέρος της φλούδας του αβοκάντο στο πρόσωπο ως μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

8. Για τους μαύρους κύκλους: Οι φλούδες της πατάτας μειώνουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο από τα μάτια, αφήνοντάς τες με την υγρή πλευρά τους στο σημείο για 15 λεπτά.

9. Εξαιτίας της ψηλής περιεκτικότητας της φλούδας πορτοκαλιού σε εύφλεκτο λάδι μπορεί να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί για προσάναμμα στο τζάκι.

10. Κρατήστε μακριά τις γάτες από τα φυτά: Βάλτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού στο χώμα.

11. Για να αρωματίσετε το χώρο σας, ειδικά εάν έχετε τηγανίσει ή ψήσει ψάρι, βράστε τις φλούδες μαζί με ξύλο κανέλας και φλούδες μανταρινιού και το σπίτι θα μοσχοβολήσει φρεσκάδα.

12. Απομακρύνετε τη μελίγκρα: Μήπως τα τριαντάφυλλα και γενικά τα φυτά σας υποφέρουν από μελίγκρα; Θάψτε αποξηραμένη ή κομμένη σε κομμάτια μπανανόφλουδα μέσα στο χώμα.

13. Γυαλίστε τα ασημικά σας: Αρχικά, αφαιρέστε από τη φλούδα οποιαδήποτε ίνα έχει απομείνει και ξεκινήστε να τρίβετε με το εσωτερικό της φλούδας τα ασημικά. Όταν τελειώσετε, περάστε το αντικείμενο που καθαρίσατε με ένα μαλακό πανί.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: