Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ρέικι

Το Ρέικι είναι μία ενεργειακή μέθοδος από την Ιαπωνία που  έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως σωματική ευεξία, χαλάρωση, βελτίωση της υγείας, νοητική ηρεμία, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, αισιοδοξία στη ζωή, ανάπτυξη συμπόνιας, πνευματική ανάπτυξη. 

Η μέθοδος Ρέικι είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια Ρέικι, είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και πολύ αποτελεσματική.
Το Ρέικι μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, θρησκεία, μόρφωση ή κοινωνική θέση. Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, ακόμη και από επαγγελματίες ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την
μέθοδο Ρέικι στην καθημερινή τους ζωή, βελτιώνοντας την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα τους.

Το Ρέικι είναι μία ήπια ενεργειακή μέθοδος που δεν αντικαθιστά την συνετή και κατάλληλη χρήση της αρμόδιας κλασικής ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής βοήθειας. Το Ρέικι λειτουργεί αρμονικά και παράλληλα με κάθε ιατρική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία και βοηθά στην ανάρρωση, αποκατάσταση και βελτίωση της υγείας. Όσοι ασκούν το Ρέικι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες. Το Ρέικι είναι μία απλή φυσική ενεργειακή μέθοδος που δημιουργεί τις θετικές προϋποθέσεις για ένα υγιές σώμα και νου.


Τι σημαίνει Ρέικι
Η αρχική ιαπωνική ονομασία της μεθόδου είναι Usui Reiki Ryoho.
Η λέξη Reiki σημαίνει κατά κυριολεξία ‘πνευματική ενέργεια’,Usui  είναι το όνομα του ιδρυτή, Ryoho σημαίνει 'μέθοδος ίασης'
και έτσι η αρχική ονομασία Ουσούι Ρέικι Ρυόχο ερμηνεύεται ως
'Μέθοδος Ίασης με Πνευματική Ενέργεια του Ουσούι'.  


Που μπορεί να βοηθά το Ρέικι

  • Στην ανακούφιση πόνων 
  • Στα προβλήματα στον αυχένα, πλάτη, μέση, γόνατα
  • Στους πονοκεφάλους και ημικρανίες
  • Στο στομαχόπονο, κολικούς, νευραλγίες
  • Στους μυϊκούς πόνους
  • Στα διαστρέμματα, φλεγμονές, καψίματα
  • Σε χρόνιες παθήσεις
  • Σε ψυχοσωματικά προβλήματα
  • Στην εξάλειψη του άγχους
  • Στην δημιουργία θετικών συναισθημάτων
  • Στην μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων σε σοβαρές ασθένειες όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη, καρκίνο
  • Στην ταχύτερη ανάρωση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
  • Στην αποκατάσταση προβλημάτων σωματικών, ψυχικών, νοητικών

Το άτομο που παίρνει Ρέικι, φορώντας όλα του τα ρούχα, ξαπλώνει σε  ένα τραπέζι
μασάζ. Ο Πρακτικός Ρέικι που διοχετεύει την  ενέργεια Ρέικι, ακουμπά απαλά τα
χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματος του αποδέκτη όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη, σε άλλα σημεία και σε όποιο σημείο υπάρχει δυσφορία ή πόνος.
Μία ολοκληρωμένη αγωγή Ρέικι έχει ελάχιστη χρονική διάρκεια μίας ώρας.

Στην Αγωγή Ρέικι δεν χρησιμοποιούνται ούτε κρύσταλλοι, ούτε έλαια, ούτε χειρομάλαξη, αφού όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο Ρέικι που είναι αυτοδύναμα αποτελεσματική. Ρέικι σημαίνει Πνευματική Ενέργεια κατά κυριολεξία. Επίσης σημαίνει Συμπαντική Ενέργεια, Ουράνια Ενέργεια ή Ανώτερη Ενέργεια. Το Ρέικι είναι ενέργεια που έχει συγκεκριμένες ιδιότητες. Το Ρέικι χαρακτηρίζεται από σοφία, διαίσθηση, αποκατάσταση, εναρμόνιση και θεραπευτική φύση.  Η σοφία του Ρέικι εκδηλώνεται ως αυτόνομη “ευφυΐα” έτσι ώστε η ενέργεια “γνωρίζει” που να κατευθυνθεί αφού διοχετευτεί στον αποδέκτη και βρίσκει τα προβλήματα προς αποκατάσταση. Συνεπώς δεν επηρεάζεται από το σύστημα αντιλήψεων ή πεποιθήσεων αυτού που διοχετεύει το Ρέικι ή αυτού που το δέχεται.

Δείτε ακόμα : 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σου και αρκετά κατατοπιστικό γι αυτούς που θέλουν να νιώσουν την εμπειρία του ρείκι. Ως θεραπεύτρια ρείκι προτείνω όσους θέλουν να το δοκιμάσουν να το κάνουν. Πραγματικά βοηθάει και το είδα και γω σε μία πολύ άσχημη φάση της ζωής μου. Με θεράπευσε, με βοήθησε και φυσικά δεν έχει σταματήσει να με θεραπεύει και να με βοηθάει!