Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ταϊλανδέζικο μασάζ ή Thai yoga massage

Χθες παρακολούθησα το φεστιβάλ βιωματικής πνευματικότητας "Ενάλλαξη" και είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα workshop ταϊλανδέζικης μάλαξης. Εισηγητής ήταν ο Αλεξάντερ Σταυρινός, ο οποίος εμένα προσώπικά σαν άτομο με κέρδισε, καθώς είναι προσγειωμένος, έχει βαθιές γνώσεις και εσωτερικές αναζητήσεις όσον αφορά το Ταιλανδέζικο αλλά και τις ολιστικές θεραπείες γενικά, είναι απλός, κατανοητός και θέλω πολύ σύντομα να κάνω μια προσωπική συνεδρία Ταιλανδέζικης μάλαξης μαζί του για να σας πω τις εντυπώσεις μου. 
Μας έμαθε πολλά σημαντικά πράγματα για το Thai bodywork: η Ταιλανδέζικη μάλαξη είναι ένα σύνολο εναρμονισμένων πιέσεων και διατάσεων που στοχεύουν στην εκτόνωση των συσσωρευμένων εντάσεων σε σώμα και νου δουλεύοντας με τους μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια του σώματος). Ελάχιστα κοινά έχει με τα υπόλοιπα μασάζ καθώς δεν περιέχει πολλές φόρμες χειρομάλαξης, και αναφέρεται συνήθως ως Yoga massage καθώς είναι είδος παθητικής yoga. 

Ο θεραπευόμενος φοράει άνετα ρούχα, ξαπλώνει σε ειδικό στρώμα στο δάπεδο και απολαμβάνει τουλάχιστον 90' ανακούφισης και ευφορίας. Το ταιλανδέζικο ενδείκνυται προληπτικά για κάθε μπλοκάρισμα αλλά και θεραπευτικά για πλήθος παθήσεων. Το ταιλανδέζικο μασάζ είναι μια κατηγορία θεραπείας μόνο του.


Στο εργαστήρι μας έδειξε ο Αλεξάντερ βασικές τενχικές τις οποίες εφαρμόσαμε ανά ζεύγη και το αποτέλεσμα ήταν... παραλυτικό. Το βίντεο παρακάτω θα σας δώσει να καταλάβετε γιατί.


Αν συνήλθατε από το βίντεο και θέλετε περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

1.www.tailandezikomassage.blogspot.gr/
2.www.bodymindspirit.gr/elevation/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=16


Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αλεξάντερ για περισσότερες πληροφορίες ή συνεδρία εδώ

Επίσης φίλη παρέχει συνεδρίες Thai massage στο χώρο της  :


Facebook fan page : Baobab tree house

Δεν υπάρχουν σχόλια: