Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έξυπνα tips για καθημερινά μικροπροβλήματα

1. Ζάχαρη για το λόξυγκα
Ο λόξυγκας μπορεί να μην είναι …πάθηση, είναι όμως αρκετά ενοχλητικός. Για να τον σταματήσετε αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι η ξαφνική γλυκύτητα στη γλώσσα, «παραφορτώνει» τις νευρικές απολήξεις στο στόμα και σταματά το σπασμό του λόξυγκα.


2. Σπυράκι; Εξαφάνισε το με ασπιρίνη!
Μην αφήσεις ένα σπυράκι να σου χαλάσει τη διάθεση, αφού υπάρχει λύση...
Εάν μέχρι τώρα σε βοηθούσε να ξεπεράσεις το πονοκέφαλο, τώρα θα γίνει και ο σύμμαχος σου ενάντια στα ενοχλητικά σπυράκια.

Θα χρειαστείς:
2-3 ασπιρίνες
λίγο ζεστό νερό

Εκτέλεση:

1.Λιώσε σε ένα μπολάκι τις ασπιρίνες προσθέτοντας λίγο νερό και συνέχισε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
2. Με μια μπατονέτα βάλε λίγη ποσότητα πάνω στο σπυράκι και άφησε το 2 με 3 ώρες. Αν το σπυράκι είναι μεγάλο μπορείς να το αφήσεις και όλη νύχτα.
Η ασπιρίνη περιέχει ακετυλοσαλικυλικο οξύ το οποίο θα βοηθήσει στο να “μαραθεί” το σπυράκι και τέλος να εξαφανιστεί.


3. Απόψυξη 
Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Όταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνο του μετά.... 

4. Θέλεις να γυαλίσεις μπρούτζινα αντικείμενα; Πέρασε την επιφάνεια με λεμόνι, ράντισέ το με λίγο αλάτι, τρίψ' το ελαφρά και ξέπλυνέ το με νερό....

5.   Ένα κομμάτι κιμωλία στο κουτί με τα καθημερινά κοσμήματά σου, θα τα προστατέψει από θάμπωμα και μαύρισμα.

6. Δοκιμάστε αφού πλύνετε καλά τον κάδο σκουπιδιών με Χλωρίνη και ζεστό νερό, να σκεπάσετε το κάτω μέρος του με άμμο υγιεινής, εκείνη που πωλείται για τις γάτες. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε περίπου 10 ημέρες για τέλεια αποτελέσματα. Οι μυρωδιές από τον κάδο σας, θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας!

7. Εάν τα παπούτσια σας μυρίζουν, τότε η λύση βρίσκεται στη μαγειρική σόδα. Βάλτε μια κουταλιά στο εσωτερικό του παπουτσιού και αφήστε το για λίγες ώρες. Τινάξτε τα υπολείμματα και είστε έτοιμη για να βγείτε.

8. Μετά το γλέντι, τη χαρά και τη μέθη, ξυπνήσατε με το κεφάλι καζάνι και το στομάχι χάλια;
Υπάρχουν διάφορα φυσικά προϊόντα που θα σας κάνουν καλό, σύμφωνα με διατροφικές μελέτες.
Συγκεκριμένα:
- Φάτε μπανάνα
- φτιάξτε αφέψημα με πιπερόριζα (τζίντζερ)
- Πιείτε τσάι με μέλι
- Πιείτε χυμό καρύδας
- Νερό. Πιείτε πριν πέσετε για ύπνο


 9. Πώς να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο σας
Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια πολυκαιρισμένη τροφή μέσα στο ψυγείο για να σας ενοχλεί η μυρωδιά που αναδίδει το ψυγείο σας….
Αρκετά φαγητά, όπως το βραστό κουνουπίδι δίνει μια δυσάρεστη οσμή στο χώρο του ψυγείου, επηρεάζοντας και τα υπόλοιπα τρόφιμα. Οι τρόποι για να  αντιμετωπίσετε το φαινόμενο είναι οι εξής: Μια ιδέα είναι να τοποθετήσετε σε ένα ράφι του ψυγείου ένα φλιτζανάκι του καφέ, το οποίο έχετε γεμίσει με ξίδι ή με μαγειρική σόδα.
Ανάλογα αποτελέσματα μπορείτε να έχετε και αν χρησιμοποιήσετε ένα ξυλάκι κανέλας ή ένα κομματάκι κιμωλία. Μην ξεχνάτε να τα ανανεώνετε ανά τακτά διαστήματα, ώστε να μην χάνουν την ιδιότητά τους να απορροφούν τις δυσάρεστες οσμές.





10. Πώς να ξεφλουδίσετε μια πατάτα με μία μόνο κίνηση
Χαράξτε τις πατάτες σας περιμετρικά με ένα μαχαίρι και βάλτε τις να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμες, βάλτε τις σε πολύ παγωμένο νερό για 10 δευτερόλεπτα.
Έπειτα βγάλτε τις, πιάστε τις μία μία και απλά τραβήξτε την φλούδα τους με τα χέρια σας. Θα φύγει όλη με μία κίνηση και εσείς δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

11. Διώξτε τις μύγες από το σπίτι σας ...
Έχετε το παράθυρο ανοιχτό και δεν θέλετε να μπαίνουν μύγες;
Κανένα πρόβλημα, βάλτε στο παράθυρο ένα γλαστράκι με μαϊντανό ή ένα ποτηράκι με νερό που έχει μέσα κλωνάρι
μαϊντανού.
Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του μαϊντανού!


12. Θέλεις να βάλεις μια κουταλιά μέλι στο γιαούρτι σου αλλα τελικά καταλήγεις να βάζεις λιγότερο από μισή; 

Να τι πρέπει να κάνεις.
Αν αλείψεις ελάχιστο λάδι πάνω στο κουτάλι με τη βοήθεια ενός
χαρτιού κουζίνας, το μέλι δεν κολλάει ως συνήθως. Έξυπνο;
 
   

1 σχόλιο:

Call Me Manari είπε...

Αυτό με την ασπιρίνη στα σπυράκια δουλεύει. ΘΑ δοκιμάσω την κιμωλία στο κουτί με τα κοσμήματα. Πολύ χρήσιμες συμβουλές όπως πάντα.