Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Αγνά φυτικά έλαια σημαίνει εξισορρόπηση, θρέψη, νεανικότητα

Καιρό είχα να γράψω άρθρο αλλά η έμπνευση ξαναρθε! 

Σε αυτό το άρθρο θέλω να σας διαφωτίσω σχετικά με το γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε έλαια για την περιποίηση του προσώπου σας. (Και του σώματος από πάνω ως κάτω φυσικά)
Πιστέψτε με, στα χρόνια που δημιουργώ μίγματα για το πρόσωπο είναι εκπληκτικό το ποσοστό των γυναικών που ωφελήθηκαν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα και ενέταξαν μια για πάντα τη χρήση φυτικών ελαίων ως νυχτερινή φροντίδα αναζωογόνησης, ότι ανάγκη κι αν είχε η εκάστοτε επιδερμίδα.

Μια δοκιμή θα σας κάνει να τα λατρέψετε. 


Αν θέλετε μια επιδερμίδα λαμπερή, ενυδατωμένη, ελαστική, χωρίς τα σημάδια του χρόνου αλλά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και να βομβαρδίζετε τον οργανισμό σας με parabens, πετρελαιοειδή, συνθετικά χρώματα και αρώματα η λύση είναι μια! 
100% αγνά, οργανικά, βρώσιμα έλαια σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια! 




- Τα προϊόντα που δεν περιέχουν νερό, δεν έχουν και ανάγκη συντήρησης (Αντίο parabens και λοιπά)
Πρέπει μόνο να θυμάστε να τα καταναλώνετε σε λογικό διάστημα καθώς με το χρόνο οξειδώνονται. Επίσης το νερό βρίσκεται πάντοτε σε μεγάλη συγκέντρωση στα προϊόντα περιποίησης καθώς είναι φθηνότερο από κάθε άλλο υλικό - άρα μεγαλύτερο το κέρδος. Τα ευεργετικά συστατικά (πχ κρέμα χεριών με αμυγδαλέλαιο) βρίσκονται σε μηδαμινή περιεκτικότητα συνήθως, απλά και μόνο για να αναγραφεί στην ετικέτα, ως διαφημιστικό ατού. 


- Το νερό ενυδατώνει το δέρμα αλλά η σωστή ενυδάτωση του δέρματος είναι πολυπαραγοντική κατάσταση. Το νερό, πέραν της αίσθησης δροσιάς που αφήνει, δεν παρέχει κάποιο άλλο όφελος. Όλη η θρέψη και η αναζωογόνηση κυττάρων και ιστών βρίσκεται στα πολύτιμα λάδια της φύσης. Θυμηθείτε μόνο να αγοράζετε πάντοτε μη ραφιναρισμένα (όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα) έλαια και βούτυρα, οργανικής καλλιέργειας και αν γίνεται σε επίπεδο βρώσιμης πρώτης ύλης. 



- Φυτικά έλαια και βούτυρα όπως το βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας, κανναβέλαιο κ.α. είναι θρεπτικότατα καλλυντικά από τη φύση τους, χωρίς να βαραίνουν το δέρμα καθώς τα μόριά τους είναι πολύ μικρότερα των πόρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να απορροφώνται πανεύκολα και να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα των ιστών. 
Επίσης περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες σε μεγάλες ποσότητες, αντιοξειδωτικά στοιχεία για καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και λιπαρά οξέα ουσιώδη και θεραπευτικότατα. 



- Τα περισσότερα έλαια έχουν θεαματικές θεραπευτικές ικανότητες για δέρματα με ευαισθησίες, ακμή, λιπαρότητα, ξηρότητα, χαλάρωση, αλλεργίες, κύστες, πληγές, ουλές, ρυτίδες, πανάδες κ.α.
Αρκεί να ενημερωθείτε και να βρείτε το κατάλληλο λάδι για εσάς ή να συνδυάσετε έλαια με ιδιότητες που συνεργούν και μπορούν να ρυθμίσουν την παραγωγή σμήγματος (πχ, σταφυλέλαιο, φουντουκέλαιο, κανναβέλαιο) μαζί με κάποιο που έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές ιδιότητες όπως το λάδι της καλέντουλας.

- Έχω λιπαρό / μικτό δέρμα! Θα βάλω κι άλλο λάδι επάνω; 

 Η απάντηση είναι εννοείται! Η λιπαρότητα όσο καταπολεμείται με βάρβαρους τρόπους απλά θα θεριεύει πάντα περισσότερο. Όταν αφαιρούμε από το δέρμα μας τη φυσική του λιπαρότητα απογυμνώνεται και για να μην είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και τους ρύπους του περιβάλλοντος θα παράγει πάντα, μα πάντα, κι άλλη λιπαρότητα. 
Ναι στην εξισορρόπηση, όχι στην καταπολέμηση. (A holistic approach to beauty)



- Κάντε οικονομία! Τα ελαιώδη προϊόντα είναι η φύση όλη σε ένα μπουκαλάκι. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για μια πολυτελή περιποίηση. Επίσης θα καταλάβετε ότι δεν χρειάζεστε τόσα προϊόντα όσα σας έχουν πείσει ότι χρειάζεστε για να διατηρείστε όμορφες και νεανικές. 

- Τα φυτικά καλλυντικά επίσης είναι δραστικότατα (αν είναι φρέσκα). Αυτό σημαίνει πως με τόσες ιδιότητες υπερτερούν πάντοτε των καλλυντικών του εμπορίου είτε είναι μάρκες είτε όχι. :)

* Αν θέλετε να μάθετε ποια έλαια και ποια αιθέρια έλαια είναι τα κατάλληλα για εσάς, υπάρχει άπειρη πηγή πληροφόρησης σε αξιόπιστα wellness blogs & websites στο ίντερνετ, αλλά παραμένω και εγώ προσωπικά πάντα στη διάθεσή σας.

Θα χαρώ πολύ να δω σχόλια και παρατηρήσεις, αν έχετε δοκιμάσει έλαια προσώπου και πως ήταν η εμπειρία σας έως τώρα. 

Γαρυφαλλιά - Esha 





Δεν υπάρχουν σχόλια: